TV-tips: statistik och kartor

I Norge blev tv-serien Siffror (Siffer på norska), med matematikern Jo Røislien som programledare, en succé. I Sverige har den tyvärr inte rönt samma uppmärksamhet. Måhända beror på det på norskan eller på att den går på UR. I vilket fall, den är väl värd att kolla in. Programmet har en stil som påminner om SVT:s Värsta språket (även om Karin af Klintberg är stråt vassare än våra norska grannar). Nu finns alla 10 avsnitt att se via UR Play och kan nås här.  Alla avsnitt är sevärda, men jag rekommenderar framför allt avsnitten Vinstchanser, Hälsa, Spelteori, Makt och Nätverk. Om man är extra intresserad av den ekonomiska kraschen på Island som jag berörde i föregående bloggpost kan avsnittet Ekonomi också vara värt att kolla på.

När jag ändå är inne på tv-tips kan jag passa på att nämna Kobra i SVT. I avsnitt 7 av pågående säsong berörde de kartor. Väl värt att kolla in, vilket du kan göra här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.