Tips för Stata

Jag har fått en hel del frågor kring vilket statistikprogram man bör välja och jag har tänkt utveckla min syn i ett senare inlägg. Fast här och nu blir det bara några nya tips för er som använder er av statistikprogrammet Stata.

Stata har själva startat en blogg sedan en tid tillbaka, innehåller en hel del matnyttigt. De har även en egen kanal på youtube där de har en hel del instruktionsvideor. Tyvärr visar de där allt genom att klicka i menyer, vilket är ett sätt analysera som jag starkt avråder ifrån. Å andra sidan genererar Stata kod då du klickar i menyer, så du kan använda den koden för att skapa program (och till skillnad från t.ex. SPSS genererar inte Stata en massa onödig skräp i sådana fall).

För den som vill skapa grafer i Stata är deras egen guide till hjälp. Den här bedrövligt designade sidan har också en rad intressanta exempel. Även UCLA har en del bra exempel.

Slutligen vill jag tipsa om att Världsbankens Statamodul är uppdaterad. Den är en enkel väg till spännande analyser av deras data. För mer information se här, eller installera via -ssc install wbopendata-.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.