Mer fotboll och statistik

I början av sommaren skrev jag några rader om fotboll och statistik. Då Premier League drar igång igen i helgen kan det vara värt att tips om dem och den fantastiska sajten English Premier League Index, som innehåller en massa spännande statistik för den som, på ett nördigt sätt, gillar engelsk fotboll och siffror. Särskilt rekommenderar jag artikeln om Liverpools förra säsong. Det verkar som om Liverpool satsat på krossbollar och inlägg, både vad gäller spelarinköp och taktik. Detta för att gynna Andy Carrolls styrka i luftrummet. Det verkar dock inte ha varit någon lyckad strategi. Kanske skulle de värva en bättre statistiker innan transferfönstret stänger?

Uppdatering: Manchester City släpper i dag data över deras spelare för fans och andra att analysera. För data kolla här. Läs mer i Guardian. Förhoppningsvis följer fler lag efter (framför allt Arsenal).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.