Statistikprogrammet R

För den som vill analysera datamaterial finns en uppsättning statistikprogram att välja bland. De har sina för- och nackdelar. Ett kraftfullt program som allt fler använder, framför allt inom den amerikanska universitetsvärlden, är R. Förutom att det är ett kraftfullt program med bra grafik har det fördelen att det är gratis. Ett tecken på hur populärt det blivit i universitetsvärlden är den sammanställning av 50 olika introduktioner till programmet från olika universitet som finns här. Jag har även en del länkar på den här sidan, se menyn ovan. För att ladda ned programmet gå hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.