Kartnotiser

Några intressanta saker jag hittat på kartfronten:

Stamen, som gör väldigt många coola saker, har lanserat nya, sökbara kartor där man kan se kartorna i olika utseenden: vattenfärg, bläck och miljö. Kolla själva på deras webbsida.

Nathan Yau har en guide till hur man enkelt kan göra koropletkartor med programvaror som är gratis. Ett annat sätt är att använda statistikprogramvaran R, som är både gratis och kraftfullt, och paketet ggplots2, se t.ex. den här guiden.

För den som är lite mer datorkunnig vill jag tipsa om projektet Kartograph av Gregor Aisch, otroligt intressant, läs mer här. Eller föresten, även om ni inte är datorkunniga är det av intresse då Gregor tar upp viktiga poänger kring kartprojicering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.