Politiska kartor

I dagens DN finns en artikel om de politiska kartor som jag tidigare har presenterat här på bloggen. Den som vill se dem i lite större format kan leta sig bakåt i bloggen eller följa någon av följande länkar till kartorna: Centerpartiet, Folkpartiet, KristdemokraternaModeraterna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna (se även den här kartan över Sverigedemokraternas framväxt).

Jag har tidigare även lagt ut en karta över de två blockens stöd i 2010 års val. Mer kartor och inlägg om statistik och visualisering av data kommer att dyka upp här på bloggen framöver, så titta gärna förbi igen. Om ni själva vill kolla kartor över partiernas stöd i olika valdistrikt kan jag rekommendera att kolla in SCB:s interaktiva kartor över valen 2010.

 

En reaktion på ”Politiska kartor”

  1. Äntligen!
    Tack vare artikeln i DN har jag hittat SCBs interaktiva kartor. Ett mästerverk!

    Din dynamiska karta om SDs framväxt visar vartåt ni är på väg. Det skulle vara kul att i en karta klicka sig fram från val till val. Men det har ni väl på gång.

    Tänk om det också fanns demografiska data om inkomst, åldersfördelning och utbildning på valkretsnivå, då skulle man få en härlig grund för politiska kannstöperier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.